Najnovije

Studijska putovanja pod pokroviteljstvom Evropske Federacije klubova za Unesko

Učenici VI Beogradske, Zemunske i Gimnazije Smedervo, obišli su kulturne znamenitosti Pariza i kejove Sene pod zaštitom UNESCO-a od 1991. god.

Nakon trodnevnog obilaska Pariza, učenici su imali priliku da obiđu i dvorac u Versaju koji je uvršćen u svetsku kulturnu baštinu jos davne 1979. Jedan od 49 zaštićenih dobara u Francuskoj, Versaj je danas deo programa UNESCO-a « Visit World heritage »

Učenici VI Beogradske gimnazije posetili su Budimpeštu i lokalitete pod zaštitom UNESCO-a : Budim, obale Dunava i aveniju Andrassy


Projekat “Nematerijalna kulturna bastina”: OS « Vuk Karadzic », Zrenjanin

Učenici osnovne škole “Vuk Karadzic” iz Zrenjanina realizovali su projekat na temu “Nematerijano kulturno nasledje Zrenjanina i okoline”. Posebno ističemo njihov istraživački rad koji im je pomogao da prikupe brojna kazivanja i zabeleže stare obicaja Banata.


Stari zanati: Kaligrafija – Gimnazija Vrnjacka Banja

Gimnazija Vrnjačka Banja radila je na projektu starih zanata. Posebna pažnja posvećena je kaligrafiji, zaboravljenoj veštini lepog pisanja koju su učenici izučavali kao nematerijalnu kulturnu baštinu u okviru rada kluba za UNESCO.


Forum Azija-Evropa: Referat mr Milice Dromnjakovic na temu “Studijska putovanja mladih i odrzivi razvoj »

IV Forum Asia-Evropa održan je online 29. Oktobra 2021. god. na temu obrazovanja «Održivi razvoj društva ». U godini proslave 75 godina UNESCO-a, 40 godina Svetske federacije i 20 godina Evropske federacije klubova za UNESCO, ova internacionalna platforma omugućila je uvid u rad klubova koji se oslanjaju na agendu održivog razvoja za 2030. Kroz rad klubova, UNESCO doprinosi realizaciji agende održivog razvoja u oblastima obrazovanja, nauke, kulture, informisanja i zaštite okeana.